torsdag 14 mars 2013

Syrliga citronmuffins med lönnsirapsglasyr

Du behöver:

  • 150 g osaltat margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • några droppar citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 3 krm bakpulver
  • rivet citronskal från 13/4 citroner (knappa 3 msk)
Glasyr:

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 50 g gräddfil
  • 1 tsk vaniljessens
  • 2 msk lönnsirap

 Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, smörj eventuella formar. Rör, gärna aningen kraftigare, rumstempererat margarin och socker till en porös massa. Tillsätt äggen under kraftig vispning. Tillsätt mjölk och citronsaft samt vaniljsocker under vispning. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter.

Glasyr:

Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet tills det är nästan vitt och fluffigt (gärna upp till 10 min). Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills det är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och lönnsirap. Rör på låg hastighet tills allt blandat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar