- 4,8 dl mjöl
- 4,8 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk kanel
- 225 g smör
- 0,6 dl kakao
- 2,4 dl Coca-Cola
- 1,2 dl mjölk med 0,5 tsk citronjuice i
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt eller 3 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 113 g smör
- 0,6 dl kakao
- 1,2 dl Coca
- 7-8 dl florsocker
Gör så här:
Blanda de översta ingredienserna (mjöl, socker, salt, bikarbonat och kanel).
Ställ åt sidan. I en kastrull: Blanda smör, kakao, Coca-cola och citronmjölken. Rör på mediumvärme tills det smält och kokar upp. Ta av från värmen och häll i skålen med mjölblandningen. Vispa ihop tills det är blandat. Tillsätt äggen och vaniljen och rör om.
Smöra en form, ca 32x23 cm (rektangulär) och bröa den med lite kakao/mjöl. Häll i smeten och grädda i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
Känn med en sticka i mitten på kakan, den ska vara torr.
När kakan nästan är klar:
Koka upp smör, kakao och Coca-cola och ta sedan av från värmen. Tillsätt sedan florsockret och rör långsamt om tills glasyren är slät och fin.
När kakan är klar, häll över glasyren över kakan i formen. Låt stå ett litet tag och skär sedan upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar