fredag 1 mars 2013

Extraordinära oreo cake pops

Du behöver:

  • 1 dl kakao
  • 1 dl muscovadosocker (ljust gör den mildare i smaken och mörkt gör den mer bitter)
  • 2,5 dl hett vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Ett packet oreokakor
  • 300 g vit choklad
  • Oreo cream (finns i vissa speciella affärer. Vi köpte vår på The American Store i Malmö )

Gör så här:

 Koka upp vattnet. Blanda med kakao och muscovadosocker tills det löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål. I en annan skål, vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Varva sedan med en skopa av mjölblandningen och en del kakaoblandning (se till att avsluta med kakaoblandningen). Forstätt så tills allt är blandat i skålen.
Häll ner i en form på ca 20 cm och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn av med en sticka, när kakan är klar så är stickan helt torr.

 Smula ner den mjuka kakan i en skål och blanda med valfri smaksättning (cream cheese, frosting, glass m.m.).Rulla till bollar och ställ i kylen i ca 30min i frysen . De ska bli lite hårda.Smält chokladen och hacka kakornaTa fram dina bollar och pinnar. Doppa pinnen i chokladen och tryck in i bollen. Anledningen till att du doppar pinnen först i choklad är för att den sitter bättre då. Har du inte kylda, lite hårda cake pops så kan det hända att de ramlar av pinnen när de torkar.Sänk ner hela cake popen i chokladen och skaka av överflödet, försiktigt. Doppa toppen i de hackade kakorna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar