- 4 dl vetemjöl
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 nypor salt
- 1 dl mörk kakao
- 3 dl mjölk
- 1 dl olja
- 2 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål. Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna, lite åt gången tills det är en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. (Mina tog 18 minuter).Tag ut och låt svalna.
Fyllning:
- 125 gram smör
- 170g florsocker
- 1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
Marchmallowfluff
- 3 äggvitor
- 2 cups vit sirap
- ¼ tsk salt
- 220 gram florsocker
- 1 msk vaniljextrakt
Blanda ihop marchmallowfluffen med fyllningen.
Frosting:
- 3 dl grädde
- ½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 10 Oreos
Vispa grädde med florsocker och
vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det
nästan så det skär sig när man rör i oreosen.
Lägg oreos i en plastpåse och slå med något hårt på, t ex mortelpinnen eller en kastrull, tills de är fint krossade.
Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.
Klicka ner i spritspåse och klipp ett
ganska stort hål. Det gjorde inte jag och då blev det jättesvårt att
spritsa eftersom krosset fastnade i hålet... så mina blev inte så
snygga. Spritsa på muffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar