måndag 7 januari 2013

Oreo cupcakes ( familjefavoriten )

Du behöver:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 nypor salt
  • 1 dl mörk kakao
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 2 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål. Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna, lite åt gången tills det är en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. (Mina tog 18 minuter).Tag ut och låt svalna.
Fyllning:
  • 125 gram smör
  • 170g florsocker
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
Blanda ihop alla ingredienserna till en mjuk fyllning

Marchmallowfluff
  • 3 äggvitor
  • 2 cups vit sirap
  • ¼ tsk salt
  • 220 gram florsocker
  • 1 msk vaniljextrakt
Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca 10 min eller tills det har blivit tjockt. Sänk hastighet och tillsätt florsockret, kör tills allt är blandat. Till sist häller du i vaniljextraktet och blandar in det ordentligt.
Blanda ihop marchmallowfluffen med fyllningen. 

Frosting:
  • 3 dl grädde
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 Oreos
Vispa grädde med florsocker och vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det nästan så det skär sig när man rör i oreosen.
Lägg oreos i en plastpåse och slå med något hårt på, t ex mortelpinnen eller en kastrull, tills de är fint krossade.
Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.
Klicka ner i spritspåse och klipp ett ganska stort hål. Det gjorde inte jag och då blev det jättesvårt att spritsa eftersom krosset fastnade i hålet... så mina blev inte så snygga. Spritsa på muffinsarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar