måndag 14 januari 2013

Jättesöta chokladmakroner

Du behöver:

  • 12 5g sötmandel
  • 250 g florsocker
  • 125 g äggvitor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk kakao

Fyllning:

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk kakao

Gör så här:
Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedare
till ett fint pulver.
Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till en styv maräng, färga den med röd karamellfärg. Sikta samman de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills allt blandats. Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en
bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de gräddas i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter, kakorna skall ha fått en hård skorpa och ”stannat”. Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt kakorna svalna. Lossa dem sedan riktigt försiktigt, de går lätt sönder. Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med ganache eller smörkräm.

Fyllning:
Blanda i hop alla ingredienserna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar