-
3
st
ekologiska ägg
- 2.5
dl
strösocker
- 1
tsk
vaniljsocker
- 50
g
smör
- 1
dl
mjölk
- 3.5
dl
vetemjöl
- 2
tsk
bakpulver
- 1
st
nypa salt
- skal av 1 citron
- smör och ströbröd till formen
- 3 dl florsocker
- 6 tsk vatten
- 1 dl strössel
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda sockerkakan naturell i mitten av
ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara
kladdig. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Glasyr:
Blanda ihop ingredienserna.
VÄRLDENS SÄMSTA BILD |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar