torsdag 31 januari 2013

Regnbågssockerkaka med glasyr

Du behöver:
  • 3 st ekologiska ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  • skal av 1 citron
  • smör och ströbröd till formen
Glasyr: 
  • 3 dl florsocker
  • 6 tsk vatten
  • 1 dl strössel 
Gör så här: 
 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Glasyr:
Blanda ihop ingredienserna.
 
VÄRLDENS SÄMSTA BILD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar